5. heinäkuuta 2008

Vesinoutoa ja tokotreeniä

Olen kauan miettinyt että pitää alkaa viedä koirat vuorotellen lenkille ja uimaan. Ei nyt ihan yksi koira kerrallaan, mutta kaksi. Neljän koiran kanssa kun on aivan liian stressaava, ja Demi riehuu niin peevelisti kun Molli on mukana, ja kun Molli on niin itsenäinen ja aina liikkuu niin kauas meistä, täytyy sitten pentukin juosta ensin Mollin luokse sitten äkkiä takaisin katsomaan että me ollaan vielä polulla, ja takaisin Mollin luokse katsomaan missä se kulkee. Se on kovin stressaavaa Demille, koska Demi haluasi kulkea mun vierellä, mutta samalla haluaa tietää mitä Molli puuhailee. Mollihan on sellainen oman tien kulkija, on aina ollut, ei se pitkälle lähde, ja se kyllä tsekkaa koko ajan missä me muut kuljetaan, mutta se ei kyllä koskaan kulkee meidän kanssa. Labbikset kyllä liikkuvat aina mun lähistöllä, varsinkin Ida, sehän kulkee mun jalanjäljissä, se nyt voisi joskus juostakin vähäsen, kun se on niin lihava, mutta Ida on Ida, vähän laiska ja mamman likka.

Sen takia tein tänään niin että otin ensin Idan ja Demin mukaan ja vein ne järvelle uimaan. Että meillä oli kivaa. Kyllä oli hallittu ja hillitty lenkki:) Ei mitään hysteeristä riehumista. Ida on hyvä kaveri Demille, varsinkin nyt kun vielä haluan varoa Demin jalkaa. Minulla oli dami mukana ja Ida ja Demi sai vuorotellen noutaa damin vedestä. Teki hyvää Idallekin, sekin sai kunnon liikuntaa kun sai uida oikein kunnolla. Välillä laitoin Idan puuhun kiinni, jotta pystyin keskittymään Demin noutamiseen, ja kyllä on Demi niin hyvä. Niin hienosti toi damin mun käteen joka kertaa. Nyt menin jopa taaksepäin niin että Demi todellakin piti tuoda damin minulle ylös rannalle, en ollut ihan rantaviivalla vastaanottamassa sitä. Laitoin Demin istumaan ja odottamaankin ennen kun sai lähteä hakemaan, ja ihmeen hyvin se malttaa ja kuuntelee. On vaan niin hauska kun sillä on niin kiire damin luokse että louskuttaa etutassuilla kun hullu, takaisin ui sitten hyvin, kun on dami suussa.
Kerran sai myös noutaa maalla, jätin taas odottamaan ja kävin piilottamassa damin vähän matkan päähän. Vasta käskyllä sai hakea, ja hienosti se totteli ja odotti, ja lähti kun ohjus damin luokse.
Sitten kiersin vielä järven niiden kanssa.

Sen jälkeen ajelin kotiin vaihtamaan koiria ja oli Mollin ja Emman vuoro päästä lenkille ja uimaan. Nyt saatiin seuraakin, kun Tuula tuli hänen koiriensa kanssa mukaan.

Kova urakkahan tää on kun pitää viedä koiat erikseen, mutta mullahan on nyt aikaa:)

Illalla mentiin Tuulan kanssa tokoa treenamaan. Demille otin seuraamista, joka alkaa jo olla vähän seruraamista:) luoksetuloa niin että jätin Demin odottamaan, ja ensin heitin sille pallon niin että sai palkan odottamisesta, ja sitten kerran niin että kutsuin luokse. Ihmeen hyvin Demi odottaa jo käskyllä, ja luoksetulo on kyllä nopea, ja loppuasennon se jo osaa, kun sen olen opettanut sille erikseen. Välillä leikittiin ja taas kerran penneli melkein sekoaa kun kehun sitä, on kyllä ihmeellinen koira, ei mulla tällaista koiraa ennen ole ollut!! Pienen tauon jälkeen otin vielä liikkeestä seisominen ja vielä maahanmenon. Ihmeen hyvin Demi keskittyy tekemiseen, vaikka on niin vilkas. Koko ajan se oli irti mun kanssa, kertaakaan sen keskittyminen minuun ei herpannut. On kyllä taitava pieni koira!

Molli oli niin täpinöissään että ihan tärisi autossa. Johan on Mollille tullut motivaatiota! Kyllä pieni kilpailu tekee terää. Molli teki kaikki liikkeet niin hyvin, ei mitään moittimista. Jos nyt jotain täytyy sanoa niin perusasento tuppaa olemaan vähän vinoo, joten sitä hiottiin ihan erikseen. Muuten oli myös Molli todella hyvä.
Ei ole pentu käynyt lammessa lotraamassa, eikä tappanut tyynyä tänä iltana:) On kyllä ollut niin tyytväinen.

2 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Ihan "pakko" taas kommentoida... :)
On tosi mukavaa lukea muutenkin teidän "tarinoita", mutta nuo videot ja kuvat kertoo PALJON!!! Koneen vieressä tuntuu hassulta nauraa yksinään, mutta taas kissan härnäys-video sai tuon aikaan, näin se vaan menee!
Kesäterkkuja !

Anonyymi kirjoitti...

Kiva kun joku lukee:) Se on vaan niin hassu tuo Demi että on ihan pakko kuvata ja videoida kun se puuhailee, pentuaika on niin lyhyt.
Åsa