21. heinäkuuta 2008

Pientä tokoa ja pellolle jälkeä


Mentiin Tuulan kanssa tekemään koirillemme peltojälkeä. Demille tallasin suoran jäljen joka oli 100 askelta pitkä (laskin askeleet:) Laitoin joka askeleeseen namia. Jälki sai vanheta ainakin 45 minuuttia.

Mollille tein aika pitkän jäljen, 4 kulmaa, 6keppiä ja muutama lihapullapala siellä sun täällä. Niin kauan kun jäljet vanhenivat otin Mollille tokoa. Aloitin idarilla joka meni oikein mallikkaasti, sen jälken vähän seuraamista, luoksetuloa ja kaukkarit. Kaukkareissa vähän edisti, muuten Molli teki kaikki liikkeet oikein hyvin. En palkannut liikkeiden välillä ollenkaan, vaan vasta kaukkareiden jälkeen mentiin autoon, jossa ruokakippo odottamassa. Mollille ja Neerolle otettiin vielä istumistakin. Tänään Molli istui koko ajan. Hyvä!

Demi sai jäljestää ensin, ja se meni todella hyvin. Rauhallisesti ja tarkasti se eteni jälkeä pitkin, se jopa söi melkein kaikki namipalat, kun oli pieni nälkä. Jäljen lopussa oli vielä rasia missä herkkuja. Pari kertaa Demi pysähtyi ja katseli ympäri, kun kuuli jotain ääniä, mutta jatkoi itse matkaa, ilman minkäänlaista avustusta. Demin jälki meni hyvin. Jospa se nyt on kypsynyt tähänkin hommaan:)

Mollin jälki oli vaikea. Pelto oli kivikova ja vaikka on satanut niin paljon, oli se ihan kuiva. Sen lisäksi tuuli aika paljon. Molli oli liian innostunut, se veti ja jouduin jarruttaa koko ajan. Ensimmäinen suora pätkä meni hyvin, mutta sitten Molli hössötti liikaa, ja välillä luulin että se oli hukannut koko jäljen. Keppejä nosti kuitenkin säännöllisin välein, ja loppuunkin päästiin. Yksi keppi jäi. Mun olisi pitänyt laittaa enemmän makupaloja, ja katsoa vähän mistä tuulee.
Ensi kerralla olen taas viisaampi.

Ei kommentteja: