18. heinäkuuta 2008

Tokoa

Otin Mollin ja Demin mukaan ja mentiin Västankvarnin kentälle treenaaman tokoa Tarjan kanssa. Tarjalla on 7,5 kk vanha doberman pentu Prada, sekä heeleri Wilma joka kilpailee alokas luokassa. Aloitettiin paikalloloharjoittelulla pennuille. Demin ensimmäinen:) Vaikeita oli pysyä maassa, kun Prada oli vierellä. Mutta aika hyvin meni, vaikka Demi menikin selälleen makaamaan, kun ei oikein ymmärtänyt:) Sehän osaa hyvin istua ja odottaa, mutta makaaminen on jäänyt treenamatta. Kuinka olen voinut unohtaa niin tärkeän jutun??

Sen jälkeen otettiin pennuille seuraamista, ja olen hyvin tyytyväinen Demin seuraamiseen. Olen koko ajan yrittänyt palkata vaan silloin kun se seuraa aktiivisesti hyvällä kontaktilla, kuitenkin niin että paikka pysyy. Aloitin Demin kanssa seuraamisharjoittelut imuttamalla, sillä tavalla sain oikean paikan vahvistettu, nyt olen nostanut käteni vähän ylöspäin, ja ihan hyvällä mallilla on nyt. Kiva, kiva.

Demille otin myös luoksetuloa, ja siihenkin olen niin tyytväinen koska se osaa jo odottaa todella hyvin, ja tulee kovalla vauhdilla ja loppuosakin on niin hyvä, kun sen opetin sille jo pikkupentuna.

Pienen tauon jälkeen otettiin ruutua. Vietiin ensin Demin kanssa yhdessä namikippo ruutuun. Muuten meni vauhdilla suoraan kipolle, mutta sivulta sisään. Sen jälkeen meni Tarja laittamaan lisää nameja kipolle, ja hyvin Demi juoksi sinne, mutta myös nyt meni sivulta sisään. Lopetin kuitenkin siihen, täytyy nyt miettiä miten saan sen menemään suoraan sinne ruutuun sisälle, eikä sivuilta... Hauska oli tämäkin. Demi tykkäsi.

Lopuksi tehtiin niin, että minä seurautin Demiä Tarjan ja Pradan ympäri, ja Tarja seisoi paikallaan ja piti kontaktia Pradaan. Sitten vaihdettiin paikkaa, ja me oltiin paikallaan, ja Tarja seurautti Pradaa meidän ympäri. Kovasti olivat pennut kiinnostuneita toisistaan:)Hyvä treeni.

Onpas se kivaa treenata tokoa Demin kanssa. Hauska treenata koiran kanssa jolla on virtaa:):)

Sitten sai Wilma makaa ja Molli istua paikallaan. Ei kestänyt kauan ennen kun Molli valui maahan. Hyvä niin, pääsin korjaamaan. Kävin nostamassa takaisin istumaan, ja sen jälkeen istui hyvin. Onpas tuosta nyt tullut ongelma, Molli kun on aina istunut niin varmasti.

Mollille otin vielä ruutua, ohjattua ja tunnarit. Tarja käskytti, ja ruutu meni aivan nappiin, vaikka otin ihan kisanomaisesti, ja merkkinä käytin todella pienen muovipurkin.

Ohjatussa juoksi ensin ruutu merkille, vaikka se olikin meidän takana!!! Mutta sitten skarppasi ja osasihan Molli ohajttuakin oikein hyvin.

Lopuksi tunnarit. Kaksi kertaa toi väärän:( Tulin siihen tulokseen että meidän molempien kädet olivat niin täynnä namihajuja, että sen takia kaikki kapulat haisivat samalta, joten tehtiin sitten niin ettei Tarja koskenut kapuloihin ollenkaan, ja silloin Molli toi heti omansa.

Päivä oli kuuma ja aurinko porotti suoraan kentälle, mutta ihme kyllä Molli ei välittänyt vaan oli oikein pirtsakka ja mukana. Autolla vinkui kun Demi pääsi hommiin, on se aika hurja miten pientä kilpailua vaikuttaa koiran motivaatioon.

Kivaa oli, ja päätettiin treenata myös ensi viikolla, silloin toivomme että saadaan muutakin porukkaa mukaan, että koirilla on enemmän häiriötä.

Ei kommentteja: