3. heinäkuuta 2008

Metsätreenejä

Tässä kuvassa näkyy Mollin turkki hyvin, vaikka poseeraminen nyt on vähän niin ja näin...

Tiistai iltana treenattiin metsälajeja. Ennen kun mentiin metsään trimmasin Mollia. Mollilla on kesäturkki, ei juuri kiharoita. Muutenkin turkki oli vähän harmaa ja eloton, ja vielä likainen. Päätin leikkaa se ihan lyhyeksi, ja tulipas siitä siistin näköinen kun vielä pesin sen. Sen turkki on ihan kun krimi, musta ja kiiltävä. Luulen että pidän sen tämän jälkeen näin lyhyenä, koska Mollilla on niin avoin turkki, ettei se kiharru kuitenkaan koskaan niin hyvin kun pitäisi. Yritettiin ottaa Mollista poseeramiskuva. Mutta oli niin kirkas valo, ettei kuvat oiken onnistuneet.

Mollille tein 3 janaa, ja lyhyt jälki. Molli eteni hienosti joka janalla mutta pari kertaa otti takajälkeä. Muuten meni hyvin, ja Molli oli todella innostunut. Kepit nousivat kaikki varmasti. Mollille otin pitkästä aikaa myös tarkkuusetsintää. Hyvin Molli muisti, vaikka on todella kauan sitten kun ollaan tätä treenattu. Esineenä pieni avain, joka piilotin sammaleen alle. Pudonnutta esinettä treenattiin myös pari kertaa. Matkaa ehkä 100 metriä. Hyvin meni nekin. Molli oli motivoitunut, keskittynyt ja taitava. Harmi ettei pääsee mihinkään kisoihin, koska Molli on nyt todella hyvä.

Demille tein lyhyen jäljen. Jotenkin tuntuu siltä ettei jälki ole Demin laji. Kyllä se siellä napsii vähän makkaroita, mutta se ei ole ihan sitä mitä haluaisin. Meille alkaa hakutreenit parin viikon päästä. Luulen että jälki saa jädä muhimaan, ja kokeillaan sitä myöhemmin uudestaan.

MUTTA, sitten pääsi pieni noutaja tositoimiin, kun tein sille muistiharjoituksia damilla. Vaude miten se nousee kun ottaa damit esille, ja sitä vauhtia ja intoa!!! On se kyllä jotain aivan uskomatonta. Minä pöhlö työnsin taas namia sen suuhun kun se toi damin mulle, kun olen niin tottunut siihen, että koirat pitää saada namia kaikesta. Demi vaan hämmentyi siitä. Ja seuraava kertaa dami ei tullutkaan samalla vauhdilla mulle. Kokeilin sitten palkata lelulla, ei sekään ollut yhtään niin mieluisa kun dami:( Sitten vasta kun älysin ottaa toinen dami käteen, ja palkata uudella noudolla, tuli dami vauhdikkaasti mun käteen. Minulla on kyllä oppimista tässä lajissa, ja tämän koiran kanssa. Itse harjoitus tein niin, että vietiin yhdessä damin metsään, aika pitkälle, ehkä 50 metriä. Vein Demin vähän aikaa pois, ja sitten sai hakea. Sehän oli pennelille helppo nakki. Treenasin myös istumista ja odottamista, koska se niin helposti alkaa hössöttää, kun innostuu, ja paljon parempi se keskittyi kun joutui istumaan paikallaan ennen kun sai luvan hakea. On se kyllä mainio pakkaus! Jos vaan mun taidot riittäisi olisi tämä kyllä Demin juttu.. saa nyt nähdä miten minä osaan...

Ei kommentteja: