10. elokuuta 2008

Tänään treenattiin ihan kunnolla

Päivällä treenattiin ensin noutokapulan pitämistä, ja kun Demi kerran tykkäsi 2 kg kapulasta, otettiin jälleen sitä käyttöön. Ei ainakaan pure kun on niin painava. Nyt Demi osaa istua jo aika kauan ihan paikallaan kapula suussaan, joten nyt pitää mennä eteenpäin. Syy minkä takia opetan noudon tällä tavalla on se että haluan välttää puremista. Tässä pieni kuvasarja meidän treeneistä, kun poikani kerran oli katsomassa, joutui hän kameran taakse:) Kotisivulla löytyy lisää kuvia meidän noutotreeneistä.Illalla mentiin metsään, ja siellä innostuttiin tekemään vähän kaikkea:) Molli sai jäljestää pitkästä aikaa. Jana meni todella hyvin, ja Molli jäljesti taas innokkaasti. Ensimmäinen keppi jäi, kun vauhti oli vähän liian kova.


Niin kauan kun jäljet vanhenivat tallattiin kapea kaistale, ja otettiin kaikille koirille esineitä. Demin kanssa tein niin, että jätin Demin istumaan ja vein vähän matkan päähän karvalelun. Käskystä sai hakea, ja samalla kun nosti esine maasta, kehuin ja heitin samanlainen lelu sille palkaksi. Tätä toistin muutaman kerran. Tämän treenin idea on se, että koiran pitää vauhdista napata esine suuhunsa, ja juosta yhtä innokkaasti takaisin ohjaajalle kun se juoksee esineelle. Vaikka Demi on niin paljon vauhdikkaampi kun Molli, niin sillä on kuitenkin sama tyyli jäädä seisomaan vähän aikaa esine suussa ennen kun alkaa tulemaan sen kanssa. Tämä treeni onnistui hyvin. Sen jälkeen sai mennä autoon huilimaan.


Molli sai vaihteeksi hakea myös kivoja leluja, kun vein ruutuun kolme samanlaista karvaleluja. Molli oli taas reipas, ja teki hommat hienosti.


Demi sai tulla uudestaan esineruutuun, jolloin vietiin yhdessä esineet piiloon. Kokeilin jättää kaksi esinettä, mutta ensin Demi ei muistanut toista. Uudella yrityksellä onnistui, kun jäätiin aika lähelle. Muuten Demi haki innokkaasti ja toi ripeästi.


Tein Demille lyhyen makkarajäljenkin, niin että se sai nähdä kun sen tein. Sai odottaa tiellä Tuulan kanssa. Se oli sitten liian innostavaa, koska Demillä oli aivan liian kiire, veti ja hosui, mutta motivaatio oli ainakin kohdallaan:) Huono juttu vaan kun muurahaiset menee makupalojen päälle:(


Lopuksi innostuttiin tekemään Åkelle ja Demille vielä tuuliharjoituksia. Eli Tuula meni saniaisten kesken makaamaan, oli ihan kunnolla piilossa, ja me Demin kanssa käveltiin sen ympäri niin kauan että huomasin että Demi sai hajun Tuulasta, jolloin palattiin polulle, ja Demi sai mennä hakemaan. Näitä tehtiin pari kertaa. Se meni todella hyvin. Jos Demi vaan oppisi tykkäämään vieraista ihmisistä, niin luulen että se innostuisi haustakin, sen verran täpinöissään oli tästä harjoituksesta.


Kivaa oli taas treenata, ja koirat olivat molemmat oikein innokkaita ja reippaita, ja molempien treenit menivät hyvin.

Ei kommentteja: