28. elokuuta 2008

Demin kanssa NOME kursilla

Tänään oli sitten meidän ensimmäinen NOME kurssi-päivä. Kouluttajana toimii Pii Huusko, ja kursin järjestää Siuntion koirakerho. Kurssi pidetään joka toinen torstai, yhteensä 5 kertaa. Tehtiin ihan yksinkertaisia harjotuksia, NOME seuraamista, paikallaan istumista, luoksetuloa ja luoksetulon yhteydessä kerran myös damin noutamista. Periaatteessa Demin olisi pitänyt osata nää kaikki, mutta tässähän oli häiriöitä, koska mukana olivat muita koiria.

Treeni pidettiin pellolla. En voinut kun nauraa, koska Demi ei osannut kävellä kunnolla kun pellolla oli niin pitkä heinä. Se hyppi ja pomppi, ja sitten kun yritin vaatia, niin se alkoi kulkemaan mun jalanjäljissa, mutta seuraaminen ei kyllä onnistunut ollenkaan!!! Siinä on heti yksi asia mitä pitää harjoitella.

Sen jälkeen jätettiin koirat riviin istumaan. Se meni hyvin, Demi odotti hienosti. Seuraavaksi otettiin luoksetuloa niin, että yksi koira suoritti luoksetulon muiden koirien edessä, muut koirat pitivät istua perusasennossa hiljaa. Demille se oli kova paikka, kun vetäjä heitti muille koirille damin, jonka ne sai paluumatkalla noutaa ja viedä ohjaajalleensa. Se tärisi ja olisi pari kertaa karannut, jos ei olisi ollut kiinni. Kun oli Demin vuoro ja meidän piti ottaa luoksetuloa, niin en ehtinyt edes jättää sitä, niin se karkasi katsomaan, missä kaikki damit ovat:(:( Totteli kuitenkin istu käskyn, ja antoi itsensä kiinni, ja uudella yrityksellä istui nätisti ja odotti luoksetulokäskyn. Ensin otettiin yksi normaali luoksetulo, sitten tehtiin niin, että vetäjä heitti damin puoleen väliin, samalla kun minä annoin luoksetulokäskyn. Se meni hyvin, Demi otti damin, ja toi sen hienosti mun käteen. Saatiin kehuja siitä että meillä on hienot luovutukset, ja myös siitä että Demi muistaa hyvin, koska vaikka se karkasi, joka ei ollut hyvä juttu, se kuitenkin muisti mihin dami oli pudonnut, silloin kun sitä heitettiin muille koirille.

Lisää kuria, ja lellittely pitää lopettaa, sekä turhat kehumiset ja räpläämiset pois:):) voi, voi, mun vaaveli.. mitenhän minä nyt pystyn siihen:)

Kotimatkalla kävin Piin luona ostamassa riistoja. 3 varista, lokin, pupun, ja vielä sorsankin sain ostaa.

Hauskaa oli, tykkäsin kovasti.

Ei kommentteja: