15. elokuuta 2008

Molli jääräpää...


Tämä on ollut harvinaisen aktiivinen viikko. Nämä eri lajien treenit suunniteltiin jo kauan sitten, ja sattuivat sitten olemaan samana viikkona. Demin pää on nyt täynnä uusia juttuja, en ihmettele yhtään, että se on nukkunut koko päivän ja illan. On aika ihanan rauhallista täällä meillä tänään:)

Tänään mentiin heti aamulla hakumetsään. Saatiin oikein pätevä ihminen vetämään meidän treenit tänään. Hän on PK tuomari ja on kilpaillut omien koiriensa kanssa varmasti kaikissa PK lajeissa. Hyviä neuvoja saatiinkin ihan roppakaupalla.

Olin ensin ajatellut ottaa Demin vaan tallaamaan metsää, mutta kun emme tallanneet ollenkaan, kun mukana oli kaksi muuta nuorta koiraa, niin otin Demin kuitenkin myös treenaamaan. Mukava ylläri oli, ettei Demi ollut yhtään varautunut, vaan tuli alueelle häntä heiluen. Ensin maalimiehet syöttivät sille keskilinjalla nameja. Sen jälkeen sai tuttu ja Demille niin ihana Tuulaa mennä ensimmäisenä metsään. Kuljettiin Demin kanssa keskilinjaa pitkin, ja Tuula kulki metsässä samalla linjalla, ja vähän väliin kutsui Demiä, niin että Demin mielenkiinto koko ajan pysyi sillä. Sitten Tuula kaatui ja oli ihan piilossa. Demihän lähti kun ohjus metsään ja olikin aivan innostunut kun löysi Tuulan joka kehui ja syötti sille nameja. Juostiin kaikki mukaan sinne piilolle, ja tultiin yhdessä pois.

Toisena maalimiehenä oli Tarja. joka on Demille myös tuttu, muttei ihan niin tuttu kuitenkaan kun Tuula. Tehtiin samalla tavalla toisella puolella, ja sekin meni hyvin. Viimeiseksi meni sitten meidän treenaaja piiloon, sillä oli vielä lippis, joka on Demille joku ihmeen mörkö. Tehtiin kuitenkin ihan samalla tavalla taas, ja Demihän juoksi vauhdilla metsään, mutta kun näki että siellä olikin se vieras ihminen, jolla oli vielä lippis päässä, pysähtyi se ja jäi seisomaan häntä pystyssä. Mä menin tukemaan sitä, ja silloin Demi uskalsi mennä, ja onneksi olin antanut viimeiselle maalimiehelle rasian missä makaroni laatikkoa, joten Demi sai paras palkkaa häneltä. Muut tulivat myös sinne piiloon, ja siellä Demiä kehuttiin, ja se sai olla keskipisteenä, ja sai vielä kaikilta makkaroita.

Olen hyvin tyytyväinen että se meni näin hyvin. Viime hakutreeneissä Demi ei suostunut mennä maalimiesten luokse ollenkaan. Onpas Demistä tullut rohkea tyttö!:) Kyllä siitäkin vielä hakukoiraa tulee. Treeni vetäjä ihmetteli kovasti miten kihara on tuon luonteinen, koska se on nähnyt Mollia ennen, ja joku sen tutuista oli ollut kihara kauan sitten, ja se oli ollut niin kova ja jäärä, ettei tottiskoulutuksesta tullut mitään.

Pentujen jälkeen pääsi aikuiset treenaamaan. Meillähän on ollut Mollin kanssa todella pitkä tauko, ja kokemuksesta tiedän että kun on ollut taukoa tulee Mollin kaikki virheet esille! Niin tuli tänäänkin. Ensimmäinen pisto piti olla tyhjä, ja maalimies oli valmiina toisella puolella. No Mollihan lähti kun hirvi metsään, eikä tullut kun kutsuin, vaan lähti keskilinjan yli maalimiehelle.
Huudettiin Tarjaa pois ja muutettiin suunnitelmaa.

Otettiin sitten sisääntuloja, elikkä Mollia vietiin hihnalla metsään, maalimies uudestaan piiloon toisella puolella ja minä odottamassa keskilinjalla, kutsuin ja Mollin piti tulla mun kautta, vauhdissa sai nakkipalan palkaksi ja samantien sai jatkaa matkaa maalimiehelle. Ilmaisu normaalisti. mutta irtorullilla. Näitä otettiin sitten kolme kertaa. Kerran se meinasi karata suoraan maalimiehelle mun ohitse, muuten meni hyvin.

Näitähän otin Mollille paljon silloin kun treenasin sen kanssa aktiivisesti. On hyvä hallinta treeni, ja sitä Molli vaatii jatkuvasti... Mollin mielestä minä voisin jäädä autoon odottamaan, ja se hoitaa kyllä hommat ihan itse. On kyllä varsinainen jääräpää... Kuitenkin on kivaa treenata hakua Mollin kanssa, koska se on niin täpinöissään. Se niin tykkää hausta. Ja Mollihan on aina ollut haasteellinen koira treenata joka lajissa, mutta se on samalla ollut niin mielenkiintoista ja hauskaa. Minä olen yhtä jäärä kun Molli, ollaan kyllä ihan sopiva pari:):)

Hakutreenin jälkeen mentiin vielä kentälle ottamaan tottista. Demille otin vaan lyhyt paikallolo ja sen jälkeen leikin sen kanssa. Muutama nopea maahanmenoa ja istumista ja lelu lensi, siinä oli Demin treeni.

Mollille otin ensimmäistä kertaa tänä vuonna PK esteet ja Mollihan tykkää niistäkin. Se jopa hyppäsi ihan puhtaasti metrin estettä tänään kun oli niin vauhdikkaalla päällä. Sen jälkeen pieni seuraaminen ja eteenmeno ja treeni oli siinä.

Demi sai jäädä kotiin kun vein isot koirat illalla pitkälle metsälenkille. En uskaltanut rasittaa sen jalka enää tänään.
Huomenna huilataan kyllä:).

Ei kommentteja: