23. elokuuta 2007

TAAS HAKUTREENEISSÄ

Numelassa treenamassa, ja oli ihana kun ei ollut hirvikärpäsiä;)
Aloitettiin esineruudulla, kolme esinettä, kaksi takana, yksi puolessa välissä montussa. Molli oli vähän laiska, kun otin suoraan autosta, ja oli taas tosi kuuma. Haki kyllä koko ajan, mutta ei ollut millään tavalla yliinnostunut koko hommasta:) Montussa oleva esine oli vähän vaikea, sitä Molli joutui hakea aika kaun, muut esineet Molli löysi helposti.

Sen jälkeen mentiin hakumetsään, ja olipas meillä taas hyvä treeni. Nyt oli Mollikin herännyt ja ihan tärisi autossa kun hain sen, niin se vaan innostuu hausta. Ensimmäinen ukko oikealla puolella kallion päällä. Noin 20 m keskilinjalta tyhjä laatikko, joka Molli tutki tarkasti. Jos olisi ollut kiintorulla kaulassa, olisi varmasti sitä ottanut. Kun huomasi ettei laatikossa mitään ollut jatkoi matkaa ylös kalliolle, löysi helposti ukon ja ilmaisu irtorullalla.
Juuri kun olin lähettämässä Mollia toiselle ukolle, juoksi lenkkeilijä tiellä, joka kulki alueen läpi. Molli näki kyllä lenkkeilijän, mutta otin riskin ja lähetin Mollia kuitenkin, ja Molli juoksi suoraan piilolle, lenkkeilijästä se ei välittänyt. On se kyllä aikamoinen koira!! Tässä tuli jopa 2 tienylitystä, eikä sekään ollut Mollille vaikeita. Tässä Molli sai palkansa suoraan.
Kolmas ukko taas kalliolla, hyvin piilossa ison kiven takana. Sinne Molli lähti hyvin, ilmaisu irtorullalla, ja tämä ukko ei palkannut. Neljäs ukko oli sitten vähän vaikeampi. Nyt tuli tienylitys ehkä 20m keksilinjalta, ja ukko oli radan lopussa. Ensimmäisellä lähetyksellä Molli juoksi tietä pitkin vähän matkaa, tuli pois kun kutsuin, ja uusi lähetys. Nytkin juoksi tietä pitkin vähän matkaa, mutta sitten upposi metsään. Sai kyllä hakea aika kauan, koska metsätiet menivät ristiin rastiin myös alueen lopussa, ja se oli kaikille koirille tänään vaikeita. Kutsuin kyllä nytkin Mollin pois, muttei tullut...:) vaan jatkoi vaan sitkeästi hommia, koska oli varmasti jo silloin saanut hajun maalimiehestä. Tämäkään ukko ei palkannut. Viimeinen ukko taas kallion päällä, matkalla toinen hämypiilo, nyt Molli vaan vähän hidasteli vauhtia, ei pysähtynyt, vaan juoksi ohi ylös kalliolle. Tämä ukko palkkasi sitten suoraan, ja Molli sai palkaksi ison lihaisen häränhännän ( ei kuitenkaan koko häntä, mutta palan siitä:):), josta se kyllä riemastui. Tuli niin ylpeänä piilolta pois näyttämään meille kaikille mitä se sai, sitten kantoi häntä pystyssä autoon, missä sai syödä rauhassa.
Tänään jyrkät kalliot ei tuottanut mitään ongelmia. Ja hämypiilot olivat tosi hyviä. Ensimmäistä kävi tutkimassa, toinen jo juoksi ohi, kun oli kerran tyhjä. Tienylityksiä täytyy treenata enemmän, myös sellaisia että tie tulee vastaan aika äkkiä ja ukko on syvällä tien toisella puolella. Olen tosi tyytyväinen tämän päivän treenin kanssa, se meni kyllä tosi hyvin. Molli oli BUSSIG FLICKA:)

Tuula piirtänyt hyvän kartan alueelta. Kuva löytyy Neeron treeniblogista.

Ei kommentteja: