12. elokuuta 2007

Jälkeä ja toko temppuja

Päivällä satoi kaatamalla ja ukkonen jyrisi, illalla aurinko taas paistoi ja oli kuuma:( tosi kuuma... Mentiin kuitenkin illalla Tuulan ja Neeron kanssa metsään tekemään jälkeä. Tein Mollille alokasluokan jäljen. Jana ehkä 30m ja 6 keppiä. Jälki vanheni 1,5 tuntia. Molli jäljesti tarkasti ja hyvällä vauhdilla ja nosti kaikki kepit. Janalle lähti ihan suoraan ja kääntyi heti oikeeseen suuntaan. Taitava likka!

Kotimatkalla mentiin vielä tokoa treenaamaan. Minä olin päättänyt että tänään treenaan melkein vaan seuraamista. Ensin seurautin Mollia normaalisti, tein paljon käännöksiä ja pysähydksiä, Tuula katsoi ja kommentoi, mitä meni hyvin, ja mitä huonosti.

Sitten olin ajatellut idaria ottaa, mutta kun en keksi siihen mitään hyvää tapaa treenata, niin sain sellaisen idean, että levitettiin kaikki ämpärit ja merkit ympäri nurmikkoa, ja seurautettiin koirat niiden ympäri. Siinä tuli sitten käännöksiä ja kahdeksikkoja. Tämä oli tosi hyvä tapa saada koiran pysymään skarppina. Ja kun ainakin Molli aina reagoi merkkeihin ja täytyy niitä katsoa, niin oli tosi hyvä kun niitä oli joka paikassa:) Otettiin vuorotellen näitä seuraamisharjoituksia, ja katseltiin toisiamme. Sitten otettiin vielä sama purkkien kiertelyä, mutta otettiin mukaan idarin pysähdykset. Istuminen oli tänään tosi vaikea. Molli meni maahan. Annoin vähän apua, niin että pääsin palkkaamaan, ja sen jälkeen onnistui myös istuminen. Mun on ihan turhaan treenata idaria kisanomaisesti, koska Molli alkaa heti ennakoimaan, ja seuraa tosi surkeasti. Nyt kun tällä tavalla tein, niin Molli ei ennakoinut ollenkaan, vaan pysyi hyvin mukana koko ajan.

Lopuksi otettiin ruutua. Jätettiin häiriöksi purkit ympäri nurmikkoa, ruutu vähän matkan päästä, siellä palkka valmiina. Merkille ei mennyt ihan sille merkille kun minä olin ajatellut:) mutta siitä en välittänyt, vaan lähetin ruutuun, ja hienosti Molli juoksi suoraan ruutuun. Lopuksi vielä toinen lähetys ruutuun, nyt provosoitiin Mollia tulemaan pois ruudusta, sillä tavalla että minä piippasin vinkulelun kanssa, heittelin lihapullia ympäri nurmikkoa, ja Tuula huuteli käsky, käsky.... Sieltähän Molli tuli. Pieni kurinpalautus ja vein takaisin ruutuun makaamaan, jatkettiin leikkimiset, heitettiin palloakin ihan ruudun ohi, mutta nyt Molli pysyi, ja siitä sai kokonaisen Sheba purkin palkaksi:) Olipas meillä tänään hyvä ja hauska treeni.

Ei kommentteja: