14. elokuuta 2007

Hakuilua ja tottista

Iltapäivällä hakutreenit Nummelassa. Tänäänkin oli tosi kuuma ilma, mutta onneksi on ilmastointia mun uudessa autossa, joten automatka on ainakin ihanan vilpoisa:) Rata oli tänään vaativampi ja piilot vaikeampia. Minä olin toivonut sellaisen radan, jossa alue alkaa normaalilla metsällä mutta muuttuu kallioksi alueen lopussa. Ja sellaisen radan sainkin. Kiitos Kiialle kun oli suunnitellut radan valmiiksi. Tallattiin vaan noin 100 metriä. Oikealla puolella etukulmassa ensimmäinen ukko kallionkolossa. Kallio tuli kun seinää vastaan, ja koiran piti kiivetä aika jyrkästi ylös, jotta ukko löytyis. Vasemmalla puolella lasten inkateltassa seuraava ukko. Ennen piiloa koiran piti ylittää traktorin tietä. Kolmas piilo oli radan takakulmassa oikealla puolella, ja se oli ihan ylhäällä kalliolla vanerilaatikossa. Sinnekin koiran piti kiivetä aika jyrkästi ylös.

Otin vaan nämä kolme ukot, mutta tässä löytyi kyllä riittävän paljon haastetta meille tänään, kun oli vielä hellettä, lämpöä varmasti 30 astetta. Tässähän meni juuri niin kun odotinkin, Molli ei tajunnut kiivetä kalliolle, vaan kaarsi ennen kalliota eteenpäin, tai kiipesi vaan vähän matkaa ja tuli takaisin alas. Lähetin muutaman kerran uudestaan, mutta sama juttu joka kertaa, ei mennyt ylös kalliolle, jouduin mennä itse mukaan lähemmäksi ja lähettää melkein kallionjuurelta, ennen kuin Molli ymmärsi mennä niin ylös että löysi ukon.

Toinen piilo meni hyvin, tie ei tuottanut vaikeuksia, sen yli Molli juosti hyvin, ja inka-teltassa oleva ukko löytyi helposti. Myös viimeinen ukko löytyi helposti, nyt ymmärsi mennä ihan ylös kalliolle.

Olipas hyvä treeni. Näitä enemmän, niin eiköhän Molli alkaa ymmärtämään ettei alue lopu, vaikka tulee jyrkkää kalliota vastaan. Hyvin Molli jaksoi ja teki hyvin työtä, vaikka oli vaikeita ja kuuma.

Hakutreenin ja pienen huilauksen jälkeen mentiin vielä Hiidenhaukkulaisten kanssa tottistreeneihin. Minä luulin että Molli olisi laiska, kun oli ollut jo hakumetsässä ja ilma oli noin kuuma, mutta väärässä olin. Molli oli oikein pirtsakka. Otin henkilöryhmää, jäävät liikkeet ja eteenmenoa. Oikein hyvät ja kivat treenit tänäänkin.

Ei kommentteja: