7. huhtikuuta 2007

Esineruutu ja vähän tokoa

Ennen metsälenkkiä tehtiin esineruutua. Tallattiin täysmittainen ruutu, ja valittiin lähetysivua niin että oli myötä tuuli. Laitoin ruutuun 5 esinettä, yksi esine oikeaan takakulmaan, 2 esinettä keskelle, ja 2 esinettä lähellä lähetys-linjaa. Molli toi nopeasti 3 esinettä, mutta ei millään meinannut etenemään oikeaan takakulmaan. Kaarsi joka kertaa liian aikaisin vasemmalle, ja vasemman takakulma kävi tutkimassa monta kertaa, vaikka siellä ei esinettä ollutkaan. Kerran sai hajun edessä olevasta esineestä, mutta ei paikallistanut sitä, vaikka kauan kyllä haki. Loppujen lopuksi lähti myös oikeata kulmaa tutkimaan, ja neljäs esine löytyi. Siihen lopetettiin, ja koira sai palkkansa. Hyvin Molli kyllä työskenteli, koko ajan hyvällä vauhdilla, mutta olen ennenkin huomannut että oikea takakulma on ollut ihmeen vaikea. Molli on varmaan vasen kätinen:)

Kotipihalla otettiin vielä vähän tokoakin. Hyppynoutoa metallikapulan kanssa. Alussa ote kapulasta taas huono, eikä vauhtikaan ollut hyvä. Leikittiin sitten kapulan kanssa, ja härnäsin Mollia vähän, ja sekä vauhti että kapulan ote parani. Sitten otin pelkästään luovutuksia, ja sivulletuloja myös muutaman kerran.

Sen jälkeen tunnarit. Molli löysi helposti oman, mutta pureskeli ja vauhti huono. Otin vielä pari kertaa niin, että jätin palkan maassa mun selän takana, silloin tuli vauhti mukaan, mutta pureskelu jatkui. Joten otin pidä treenejä erikseen. Seurautin Mollia kapula suussa, ja otin pelkästään eteen istumisia ja luovutuksia. Nämä onnistuivat oikein hyvin.

Lopuksi vielä kaukkarit. Yritin kovasti jotta saisin Mollia menemään taaksepäin, mutta vaikeita oli. Kerran ylipitkällä etäistyydellä maasta seisominen, ja siitä palkkaa.

Niin ja otimmehan merkkiäkin, merkki oli aivan loistava:)

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...
Blogin hallinnoija on poistanut tämän kommentin.