6. huhtikuuta 2008

Energia..energia...

( Demi painaa 14 viikkoisena 10,2 kg.)

Demi on ollut niin aktiivinen ja vilkas, laukannut vessa-harjan tai kumisaappaan, tai ämpärin, tai rätin tai levanki-harjan kanssa ympäri huushollia vielä 11-aikaa illalla, eikä ole yhtään väsyttänyt. Isot koirat yrittävät nukkua, ja me ihmiset olisimme tyytyväisiä jos talossa olisi siihen aikaan jo vähän rauhallisempaa. Eilen
päätin että nyt on pakko alkaa tekemään Demin kanssa jotain joka päivä. Nenän käyttöä ja pientä tottista niin eiköhän pikku energia-pommi jaksaa nukkua:).
Tänään mentiin metsään treenaamaan, mulla kaikki koirat mukana.


Tallasin Mollille pitkän jäljen, ja sen vanhetessa teimme esineruutua. Mollilla on esineruudussa se ongelma että se juoksee suoraan takalinjalle, ja juoksee sitä edes takaisin vähän aikaa ennen kun alkaa käyttämään nenänsä. Sen takia tehtiin tänään vähän pienempi ruutu, 15x15, ja laitettiin ihan pieniä esineitä jotta Molli ja Neero joutuivat nenänsä käyttää oikein kunnolla. Mollille se oli aika helppo nakki, haki nopeasti esineet. Kun se oli Mollille vähän liiankin helppo, päätin viedä esineet uudestaan ruutuun, ja nyt piilottaa ne sammaleen alle. Ei ollut sekään Mollille mitään vaikea juttu, löysi esineet nopeasti.

Emma ja Ida saivat myös hakea pari esinettä, niille oli vähän kinkkisempi juttu kun ruutu ei ollutkaan niin syvää kun normaalisti.

Demille tein 3 makkara-ruutua. Pieniä HK:n nakkipaloja ilman kuorta kelpasi hyvin:) En laittanut niin tiheästi makkaraa, ja se olikin parempi niin, koska nyt Demi käytti nenänsä paljon paremmin. Sen jälkeen leikittiin vähän, ja sitten vietiin yhdessä lelun puun taakse piiloon, ja Demi sai mennä hakemaan. Ihan hyvin Demi ymmärsi käyttää nenänsä. Meinasin kuolla nauruun, kun Demi toi lelun mulle, ja minä annoin sille palkaksi aika ison nakki-palan. Ihmettelin mihin se meni, kun se alkoi juosta ympäri, ja huomasin että sillä oli jotain suussa. Yhtäkkiä pysähtyi ja kaivoi kuopan ja pudotti kuoppaan jotain??? Menin katsomaan, ja kuopassa löytyi nakki-palan..:) voi jeesus tota kihara vauvaa.. Ei ole ennen noin isoja makkaranpaloja saanut, ja luuli ettei sitä nyt voi syödä, vaan säästetään se jospa tulisi vähän myöhemmin nälkää. Hassu, hauska kakara:) Jatkettiin kuitenkin lelujen piilottamista, ja nyt sai palkaksi toisen lelun, ja leikkiminen oli paljon parempi palkkaa.

Otin Demille myös vähän perusasentoja ja paikallaansiirtymisiä, ja muutama askelta seuraamista imuttamalla. Hyvin menee. Lelun kanssa istu ja maahan. Onnistuu paljon paremmin lelun kanssa kun nami-palkalla.

Lopksi Molli sai ajaa jäljensä joka jo oli melkein pari tuntia vanhaa. Jana ei taaskaan mennyt ihan putkeen, mutta itse jälki meni todella hyvin, ja Molli löysi taas kaikki kepit. Olin tehnyt muutama kulmaa, yksi oli "melkein" piikki, ja hienosti Molli selvisi siitä.

Sitten tehtiin pienen lenkin, mutta äkkiä lähdin pennun kanssa takaisin autoon, koska sille meni kyllä liian lujaa...En tykkää kun siitä tulee kuuro huligaani. Minä en ole ottanut Demi mukaan ollenkaan metsälenkille, kun muut koirat ovat mukana. Mun mielestä se on vielä liian pieni. Yksin olen sen kanssa käynyt, ja pihalla on saanut leikkiä Idan kanssa. Sen lisäksi että se muuttuu huligaaniksi, pelkään että se loukkaa itsensä, tai rasittaa itsenä liikaa. Sehän juoksee kun hullu ja aina Mollin perään, ja Mollihan ei todellakaan kulje mun jalanjäljissä...

Oltiin vielä pihalla pari tuntia kun minä siivosin auton, ja vielä harjasin kaikki koirat. Demi kävi lammessa (jossa on vähän tosi mutaista vettä) vähän uimassa, ja kaivoi kuoppia kukkapenkeissä. (epäilen että puutarhani ei tänä kesänä tulee olemaan ollenkaan hieno:)) Ja siinä välissä kävi varastamassa mun rätit ja talouspaperirullat, ja muutakin tavaraa, ja niiden kanssa juoksi karkuun. On ne pennut vaan niin suloisia:):):)

No nyt on talossa rauhallista, jopa kakara nukkuu, saa nähdä kuinka kauan!!!3 kommenttia:

kehveli kirjoitti...

Hei taas!
On tosi mukava käydä täällä lukemassa kiharaisesta elämästä... Siellä tuntuu tapahtuvan ;)
Kurakausi jatkuu ja jatkuu, toivotaan että pikkuhiljaa kesäntulo voittaa!

Anonyymi kirjoitti...

Simo oli jo tunnin metsälenkillä Torstin ja isännän kanssa kun viimemainitulle ei tullut mieleen että pitkä lenkki voisi olla tuonikäiselle liikaa. Hyvin se kyllä oli jaksanut, tippui vielä puolimatkassa järveen, meni ihan uppeluksiin, nousi pintaan ja ui rantaan. Simppa ei ollut ihme kyllä moksiskaan. Parinkymmenen minuutin kotiinajomatkan kuluttua se oli taas täynnä virtaa.

Terveisiä Dempsalle Simo-veikalta!

T. Pirjo

Åsa kirjoitti...

Kurakausi jatkuu joo, siivota saa jokaikinen päivä:( Neljän koiran kanssa on kyllä vilinää, ja Demi ei ole siitä rauhallisemmästä päästä:)
Hassu Simo:):) Miten se nyt järveen tippui? Reipas pentu. Olen ehkä ollut liian varo vainen Demin kanssa.. Mutta eilen ja tänään oli kyllä mukana metsässä.