13. marraskuuta 2007

jälleen hiottiin tokoliikkeitä

Eilen otin Mollille idaria, seuraamista, merkkiä ja kaukkarit. Idarissa yritin saada aikaiseksi hienoja vasempaan käännöksiä... no välillä onnistuttiin ja välillä ei. Koira kyllä osaisi, minä vaan en opi..., otettiin jäävätkin mukaan, joista palkkasin heti liikkeestä. Sitten seuraamista, tänään taas namin kanssa, ja hiottiin vaan sitä oikeata paikkaa ja suoraa perusasentoa. Merkkiä muutaman kerran, OK, ja lopuksi kaukkarit. Aika hyvin sujuu kaukkarit ainakin läheltä, mun uudet käsimerkit menevät välillä vähän sekaisin, mun pitää ottaa mallia siitä videon ohjaajalta, hänellä on ainakin kunnon käsimerkkejä:):)

Tänään pidin vapaapäivä, ja päivällä tein koirien kanssa yli 2 tunnin metsälenkin. Kotimatkalla pysähdyin kaupungin varastopihalle ottamaan Mollille ruutua. Se on sellainen paikka missä Molli ei koskaan ole tehnyt hyvin. Eikä tehnyt tänäänkään. Mollihan on sellainen koira, että jos joskus on ollut jotain epämiellyttävää jossain, niin se ei ikinä unohda sitä, ja tekee aina huonosti siinä samassa paikassa. Olen aina sanonut että Mollilla on norsun muisti. Onkohan norsuilla hyvä muisti?? En tiedä.
Otin merkkiä ja ruutua. Merkille meni hitaasti, ruutuun juoksi kuitenkin aika reippaasti. Palkkasin ja tyydyin siihen, kun halusin Mollille vaan hyvää mieltä. Otin sitten ohjaamista. Laitoin Mollia seisomaan ruudun vierellä, ohjasin se käsimerkillä ensin vasemmalle niin että se meni ruutuun päin, ja heti kun Molli otti jo askelta oikeeseen suuntaan, heitin sille palkan. Samalla tavalla tein sitten myös oikealle. Tätä toistin muutaman kerran. Hyvä tehdä ihan perusjuttujakin välillä.

Lopuksi taas seuraamista namin kanssa, vaan käännöksiä, tänään treenattiin eniten täyskäännöksiä. Ja lopuksi kaukkarit, jotka menivät ihan hyvin. Ilma oli ihanan raikas, ja kiva kun tuli vähän luntakin.

Ei kommentteja: