7. lokakuuta 2007

Vieras jälki tuotti vaikeuksia


Tämä kuva ei liity tämän päivän treeneihin millään tavalla, haluan vaan laittaa se tänne, koska se on mun mielestä niin kiva kuva:)

Viikonloppu on ollut hyvin jälki-painotteinen. Eilen Molli pääsi jäljestämään vieraan tekemä jälki, joka oli ALO luokan jäljen pituinen ja mallinen. Janalla Molli otti takajälkeä:(. Sitten ilmaisi vaan 3 keppiä. Ihan ihmeellistä. Mun mielestä Molli jäljesti muuten ihan hyvin, mutta ei vaan löytänyt kepit.

Otettiin myös esineruutua, joka oli aivan katastrofaalisen huono:( Ruutu tehtiin ihan autoni takana, ja se ei Mollille sovi, että se näkee kun muut koirat ovat esineruudussa. Kun Molli vihdoinkin itse pääsi ruutuun, niin se ei tehnyt muuta kun juossut, koska piti tarkistaa mitä muut koirat olivat siellä tehneet:( ja kaiken lisäksi se bongasi belggari Viivin jälki, ja lähti juoksemaan sitä pitkin:( Onneksi Viivi oli jo jäljestänyt sitä). Niin, ja tuli siinä esineruudussa myös kakkahätääkin. Kaiken sähläämisen jälkeen toi vihdoinkin yhden esineen, en viitsinyt jatkaa, vaan lopetettiin siihen. Huokaus...

Tänään mentiin Mollin kanssa kahdestaan treenaamaan. Ensin käytiin kentällä ottamaan tottista. Otettiin noutoa ja esteet, seuraamista,jäävät liikkeet ja lopuksi eteenmenoa. Leikittiin välillä kepillä, ja Molli sai mennä agility putkeen, siitä se tykkää:)

Kotimatkalla menin tekemään Mollille pari jälkeä. Ensin tallasin aika lyhyt suora jälki, viidellä kepeillä. Sitten tein toisen jäljen joka oli noin 300m pitkä, ja 6 keppiä. Kepit peitin lehdillä, ja muutama peitin ihan kokonaan. Niin kauan kun nämä jäljet vanhenivat, tallasin myös pellolle jäljen. Sinne makkaroita säännöllisin välein, mutta ei keppejä ollenkaan. Sitä Molli sai ajaa melkein heti, ja se meni oikein hienosti. Sitten ajettiin metsäjäljet, ja ei mitään vaikeuksia löytää kepit.Jokaisesta kepistä Molli sai spesial herkkuja:) Tosi hienosti meni.
Onko se sitten niin että vieraat kepit ei oikein kiinnostaa, vai minkä takia eilisen kepit jäivät metsään, en tiedä?? Lopuksi tein vielä niin että jätin Mollin istumaan, ja se sai nähdä kun tallasin lyhyen u-muotoisen jäljen, ja sinne laitoin 7 keppiä. Sitä Molli sai ajaa samantien, ja palkkasin ruhtinaallisesti jokaisesta kepistä.
Molli oli todella iloisella tuulella, ja teki koko ajan hyvin työtä.

Ei kommentteja: