24. lokakuuta 2007

Jälkeä pellolla ja metsässä

Lauantaina tein Mollille pellolle jälkeä. Tallasin aika pitkän jäljen, makkaroita säännöllisin välein, ja 6 keppiä. Oli aivan tyyni ilma, joten Molli kulki ihan jäljen päällä ja tosi tarkasti tutki joka ikinen jalan jälki. MUTTA, tökkäsi vaan nenällä kun törmäsi keppeihin, muttei nostanut niitä. 2 keppiä nosti, muut olisi jättänyt....

Eilen tein metsään jälkeä. Silloin ei makkaroita jäljelle, ja ensimmäisen, kolmannen ja viimeisen kepin alle, piilotin namirasioita. (Tarjan neuvoja) Jälki sai vanheta tunnin, ja sen aikana tein pari janaa, jotka menivät tosi hienosti. Jäljellä Molli otti kuitenkin takajälkeä, mutta jarrutin, jolloin lähti oikeeseen suuntaan. Ensimmäinen keppi Molli ilmaisi, ja kun kepin alla oli rasia missä herkkuja, nosti se Mollin motivaatiota tosi paljon, vauhtia tulikin vähän liikaa. Mutta hienosti Molli jäljesti, ja nyt ilmaisi kaikki kepit.

Toivottavasti saan Mollia kiinnostumaan enemmän kepeistä tällä konstilla. Vaikutti ainakin hyvältä.

Lopuksi tein Mollille vielä esinetreenin. Juoksin esineen kanssa sik-sak metsään, ja piilotin sen kuusen alle, Molli taas kytkettynä katsomassa. Esine oli vaikea paikallistaa, mutta nenä oli kyllä auki, ja motivaatio hyvä.


Lauantaina otin myös tottista Mollille. Seuraaminen, jäävät likkeet, noutoa ja hyppy noutoa. Lopuksi eteenmenoa joka meni vähän plörinäksi. Keskellä kenttä oli penkki, sinne Molli juoksi, hyppäsi penkille ja meni siihen maahan:):)En voinut muuta kun nauraa, olisin varmasti pitänyt mennä pelastuskoirien ketteryystreeneihin Mollin kanssa, kun siinä on ne pöydät, siitä olisi Molli tykännyt.

Ei kommentteja: