1. lokakuuta 2007

Metsätreenjä

Aluksi ajattelin kokeilla miten videon lataaminen onnistuu tänne blogiin, ja sehän meni vallan mainiosti. Tässä mun rakas avustajakoira hakee avaimen maton alta. Osaa kyllä paremmin, tässä vähän sähelsi.Ei ole ollut oikein aikaa eikä inspiraatiota kirjoitella tähän blogiin pitkään aikaan. Jotain pientä ollaan kyllä touhuttu, eniten tottista, ja muutama kertaa esineruutua.
Lauantaina käytiin Lohjalla hakukisoissa. Siellä kävi juuri samalla tavalla kun Somerollakin. Kaksi pistoa, ja kaksi valee....:( tai ei valeilmaisuja, vaan rullankantamista. Muutenkin Molli oli ihan outo, jäi nuuskimaan jotain eikä totellut, sen takia keskeytin melkein heti. Ihan selvästi sijaiskäyttäytymistä, koskaan se ei tuolla tavalla tekee treeneissä. Rata olisi taas ollut tosi mielenkiintoinen, pelkkää kalliota. Nyt on pakko ottaa järki käteen, ja vihdoinkin tajuta ettei hakukisoista tulee mitään. Sääli ja harmi, mutta minkäs teet, kun koira ei toimi kisoissa.

Eilen mentiin metsään tekemään jälkeä. Mollin jälki meni ryteköiden läpi, oli oikein hankala maasto. Pari keppiä laitoin niin ettei ne olleet ihan tarjottimella, vaan mustikkarisujen keskellä. Ne kepit jäikin metsään. Molli otti hyvin jäljen, mutta hukkasi jäljen melkein heti. Voi olla että alkoi seuraamaaan riistanjälkeä, en tiedä. Annoin mennä vähän matkaa, mutta sitten vein koiran takaisin siihen missä tiesin että jälki kulki, ja sieltä Molli bongasi oikean jäljen. Sen jälkeen jäljesti hyvin, ja nosti 4 keppiä. Jälki oli yli 2 tuntia vanhaa, niin vanha jälki Molli ei ole koskaan jäljestänyt. Oli vähän vaikeitaa, hankala maasto ja vanha jälki, mutta ihan hyvin Molli selvisi siitä, kun vihdoinkin päästiin vauhtiin.

Otettiin myös pikkuruutua ja pudonnutta esinettä. Tehtiin 3 pikkuruutua, ensin treenkikaveri kävi viemässä esineen, niin että Molli näki. Piti vähän muistuttaa, koska en ole ottanut tätä EK kisan jälkeen kertaakaan. Seuraavaassa ruudussa oli 50 centin kolikko, ja viimeisessä ruudussa 10 centtiä, molemmat valmiina ruudussa. Ihan Ok meni, vaikka alku oli vähän sähläämistä.
Pudonneesta esineestä ei tullut mitään. Molli ei osaa seurata metsässä, eikä se osannut hakea hanskankaan. Minä hermostuin, ja vein Molli autoon. Otin sitten ihan lopuksi tätä uudestaan, nyt sillä tavalla että käveltiin polkua pitkin. Näytin Mollille kun pudotin hanskan, ja nythän se tietysti meni oikein hyvin. Siitä kissanruoka palkaksi.
Oikein kiva treeni oli ja ilmahan oli aivan fantastinen.

Ei kommentteja: