25. kesäkuuta 2008

Pieni noutaja

Pennun ruokintajuttu häipyi bittiavaruuten, ehkä yhtä hyvää niin..
Demin jalka on onneksi parempi, levon jälkeen voi vielä vähän linkuttaa, mutta eniten liikkuu puhtaasti.

Vinttikoira Demi
Energia on vaikka muille jakaa. Kun vihdoinkin saatiin aikaiseksi täyttää lammen, riemastui meidän pikku noutaja, ja on aivan varma että se on vaan hänen privaatti svimmingpööli:) 10 kertaa päivässä käy plutaamassa, sitten tulee täyttä vauhtia sisään, juoksee kun mielipuoli, usein kantaa jonkun läpimärän sukan suussaan, joka on ollut mukana kylvyssä. Tänä vuonna ei kannata laittaa lumpeita lampeen):)
Hassu kakara. Demi on todella rasavilli, se on kun metsästys linjainen labbis, tai vinttikoira.
Tänään menin sen kanssa vähän treenaa, kun ajattelin että se on kuitenkin parempi tehdä sen kanssa jotain, kun se että se kerää energia täällä kotona, ja rieuhuu päivät pitkin.

Mentiin Tuulan ja Eijan kanssa metsään. Tallattiin isoille koirille haastavat jäljet. Valittiin hankalaa maastoa, jana tehtiin kaikille koirille ryteikössä. Mollin jälki oli 2 tuntia vanha, ja pituudeltaan ehkä 600 metriä. Molli jäljesti kyllä hyvin, mutta se oli ihan selvästi vaikeita. Janalla eteni hyvin suoraan, mutta otti takajäljkeä. Alku oli vaikeita, koska oli niin paljon aluskasvillisuutta. Oli ihan selvästi erilaista ja haastellista. 3 keppiä Molli nosti itse. Ensimmäinen keppi jäi, yhdestä kepistä sillä oli selvä haju, mutta ei maltannut paikallistaa sen, kun oli niin kiire eteenpäin. Viimeinenkin keppi olisi jäänyt. Oli kova tuuli, joten Molli kulki koko ajan aika paljon jäljen vierellä. Mutta motivaatio oli hyvä, lisää vaan tällaisia jälkiä, niin kyllä se siitä.

Demille tein aika pitkän jäljen. Hyvin Demi jäljesti, eteni hienosti itsenäisesti alusta loppuun. Ei tarvittu mitään avustusta ollenkaan. Makkarat ei niin paljon kiinnosta että se viitsisi niitä kaikki napsia, vaikka en niin tiheästi niitä edes laittanut. Mutta on ihan selvästi hiffanut mitä pitää tehdä. Joten Demin jälki meni hyvin. Jäljen lopussa oli namipurkki, seuraavaksi pitää laittaa jonkun kivan lelun ja katsoa jos se siitä innostuisi enemmän.

Niin kauan kun isojen koirien jäljet vanhenivat tehtiin esineruutua. Tallattiin noin 25 m leveä kaistale, syvyydeltään 50 metriä. Mollille otin kolme esinettä. Ei hassumpi suoritus ollenkaan, lähi esineet ovat aina vähän vaikeita, mutta muuten ihan OK suoritus.

Demille otin dami treeniä. Tuula kävi ensin heittämässä yhden damin metsään, jonka Demi toi hyvin. Sen jälkeen Tuula heitti sinne 3 damia. 2 damia Demi muisti hyvin, ja toikin todella hyvin. Kolmas dami oli ehkä 40 metrissä, joten kävelin itse vähän matkaa metsään, jotta Demi ymmärtäisi mennä syvemmälle, ja sillä viisillä sitten löysi myös sen. Palkaksi heittelin damin parin kertaa jonka perään sai juosta saman tien. Kyllä on niin noutaja kun olla ja voi. Koko sen olemus muuttu kun pääsee noutamaan, se muuttuu niin vakaaksi ja ottaa tuo homma niin tosissaan, on niin outoa kun se on muuten niin lapsellinen ja hassu. Nameista se ei välitä kun noutaa... Tässä olisi kyllä jollekin todella lupaava NOME koira:):) (vaikka en siitä kyllä ikinä luopuisi) minähän en näitä nome juttuja osaa, mutta tykkään tehdä näitä sen kanssa koska huomaan että on Demille tärkeä juttu.
Olen kyllä ennenkin lenkin yhteydessä vienyt dameja metsään, Demi osaa jopa vähän aikaa odottaa. Tein yksi ilta niin, että laitoin Demin istumaan polulla kun vein damit metsään, aika hyvin osasi odottaa, MELKEIN siihen saakka kun tulin takaisin:)

Treenattiin lähellä järveä, ja kun treeni loppui, menin mun koirien kanssa (Emma ja Ida eivät olleet tänään mukana) vielä järvelle damien kanssa, koska halusin rauhassa saada loppujen lopuksi Demin uimaan. Laitoin Mollin kiinni puuhun, ja mentiin Demin kanssa rantaan. Ensin heitin damin ihan rantaveteen, niin että Demi kävelemällä vedessä ylettyi siihen. Sitten heitin sen pidemmälle ja pidemmälle, ja loppujen lopuksi Demi ui ihan kunnolla. Alussa oli uimatyyli vähän hassu, mutta parani äkkiä ja osais uida ihan normaalisti. Hyvin se myös ui suoraan mun luokse niin että sain damin käteen, palkaksi uusi nouto. Olipas se hauska, Demi olisi varmasti noutanut vedestä 100 kertaa, mutta lopetin kun oli muutaman kerran mennyt niin hyvin.
Mollikin pääsi noutamaan damin vedestä. Molli innostui niin että ihan vinkui, mutta sehän ei minulle mitään dameja tuonut, vaan ui niin pitkälle sivuun kun vaan pääsi, eikä tuonut ne minulle. Se on kyllä sellainen junttura, nome hommeleissa tuo junttimaisuus tulee niin esille, sen takia en ikinä olisi jaksanut NOMEa sen kanssa harrastaa.

Hauska treenipäivä. Itse ramppasin ainakin 6-7 kilometriä metsässä. Hyvää liikuntaa:)

Ei kommentteja: