26. kesäkuuta 2008

Pieni hulivili kävi lääkärissä

Demi iltakylvyn jälkeen..

Tuli sitten käytyä taas eläinlääkärissä. Vaikka Demin jalka on ollut paljon parempi, päätin kuitenkin mennä kuvauttamaan sitä, koska se aina välillä levon jälkeen vieläkin ontuu aika paljon. Tänään käytiin Skutnabbin vastaanotolla, lääkärinä meillä oli kuitenkin Janne Ojala. Mukava eläinlääkäri, kohteli Demiä todella kivasti, jutteli nätisti ja silitti sitä, kun Demi innostui pussaamaan häntä. Ensin mentiin ulos, kun ell halusi nähdä miten Demi liikkuu, ja silloin liikkui lähes normaalisti. Sitten kävi koko koiraa läpi, eikä huomannut mitään epänormaalia. Kaikki liikeradat normaalit, ei kipureaktioita. kaularangan liikkuvuus normaali, ei selkäaristusta. Sen jälkeen kuvasi kyynär-ja olkanivelet, molemmista etujaloista. Ja löytyihän sieltä pientä kasvuhäirötä... Lääkärikielellä: ulnan=(kyynärluun) distaalisessa kasvulinjassa pientä reaktiota!

Ehdin jo pelästyä kun hän niiin kauan tutki sitä kuvaa, ja vertasi vasemman jalan kuvan kanssa, luulin että nyt on vähintään irtopaloja ja nivelet aivan sököt! Onneksi ei kuitenkaan ollut mitään sellaista. Lääkäri oli sitä mieltä että pentumuona tuppaa olemaan liian vahva, ja että Demi on sen takia kasvanut liian nopeasti, vaikka onkin pienikokoinen. (Viimeksi kun kävin Demin kanssa eläinlääkärissä (eri lääkäri) saman ontumisen takia, oli hän sitä mieltä että ehdottomasti pitää antaa pentumuonaa, aikuisten muonat aiheuttavat hänen mielestä kasvuhäiriöitä!! ) Niin ne eläinlääkärit voivat olla eri mieltä asioista!!

Oikealla ruokinnalla pitää parantua. Aikuisten muonalla on jo ollut muutaman viikon, joten sen takia on varmaan ollutkin jo parempi. Liikkua saa, mutta järjen kanssa. Sanoi että voin ainakin YRITTÄÄ ettei se rieuhuisi ihan hirveesti, vaikka tiesi että tämän ikäisen pennun kanssa voi olla vaikeita.


Kotimatkalla hulivili oli vähän reppana, ja valittikin vähäsen. Mutta kun tultiin kotiin, oli kaikki unohdettu ja illalla piti vielä käydä lammessa iltakylvyssä....neljä kertaa:):)
Itse olen tyytyväinen kun sain tietää mitä jalassa on, vaikka olinhan minä jo arvannut mistä se johtuu.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Hyvä, että tuli selvitetty. Nyt voit olla rauhallisin mielin. Ei varmaan ole toista niin monimutkaista asiaa maailmassa kuin koiran ruokinta :)Ainakaan asiasta ei ole yksimielisyyttä.
Eija

Anonyymi kirjoitti...

Niin se on, kyllä on ihmeellistä:( Kyllä se nyt tästä paranee, on jo paljon parempi.
Åsa