13. tammikuuta 2008

Paljon kulmia ja keppejä & pieniä esineitä...

Tänään mentiin Tuulan, Neeron ja Åken kanssa jälkimetsään. Tehtiin myös tarkkuusetsintää pitkästä aikaa. Tein itse Mollin jälki, ja tänään halusin treenata kulmia. Tulee niin helposti tallattua aina samanlaisia jälkiä, yleensä pitkä suora jälki jossa yksi, korkeintaaan kaksi kulmaa. Tänään tein jopa 8 kulmaa, jälki meni suurinpiirtein näin, 25 m suoraan-keppi-25 m suoraan-kulma, 25m suoraan-keppi-25 m suoraan-kulma etc etc Joten jäljellä oli myös 8 keppiä. Huomasin että tuppasin tekemään kaikki kulmat vasemmalle, joten loppupäässä tuli vaan kaksi kulmaa jotka menivät oikealle. Jana oli pitkä, noin 40 m.

Niin kauan kun jälki vanheni, tehtiin pitkästä aikaa tarkkusetsintää. Minä tein ruudut, niin kauan kun Tuula tallasi Åkelle lyhyen jäljen. (Åke on hauska pentu:) On oikein rämäpää kyllä. Itsenäinen, ja toimelias collie poika.)

Tein kaksi ruutua, toiseen laitettiin pienen muovisen korkin, tämä esine vähän piilotettiinkin. Toisessa pikkuruudussa oli esineenä pyykki-pojasta se metallinen osa(jousi).
Molli aloitti, ja hyvin Molli muisti miten pikkuruudussa toimitaan, ja löysi molemmista ruuduista helposti esineet.

Sitten mentiin ajamaan jäljen. Jana meni super hienosti, vaikka oli varmasti pisin jana mitä olen Mollille ikinä tehnyt. Jälkikin sujui varsin mallikkaasti kunnes ensimmäinen kulma joka kaarsi oikealle tuli vastaan. Silloin Molli jatkoi suoraan vähän matkaa, ennen kun hiffasi että nyt meni jotenkin väärin, ja alkoi hakemaan jälkeä uudestaan. Löysi kyllä helposti takaisin jäljelle, mutta sen verran laajasti kaarsi takasinpäin, että sinne jäi yksi keppi. Sen jälkeen sujui jäljestäminen taas hyvin, ja 7 keppiä löytyi:)Oli oikein tuulinen ilma, joten en odottanut näin tarkkaa työtää Mollista, mutta niin oli Molli vaan taas niin taitava likka. Tuntuu ihan tyhmältä aina kehua omaa koiraansa, mutta kun se on niin hyvä, ja treenit menevät niin hyvin:)

Treenin jälkeen mentiin kaikkien koirien kanssa lenkille, ehdittiin tehdä ihan kunnon lenkki, ennen kun alkoi hämärtymään. TAAS oli kiva ulkoilupäivä, koiraharrastuksen parissa:)

Ei kommentteja: