5. tammikuuta 2008

Kunnon treenit:)

Mollilla on ollut treenitaukoa, ja mitä tekee silloin kikkura? Jo, askartelee yksin ollessa, ja keksii kyllä itselleen tekemistä. Outo koira, kun on jo noin vanha, mutta alkaa puremaan tavaroita rikki kun on niin tylsäääääää... Nuorempana aina karkasi, onneksi ei enää sitä tee.

Kun kaverit kerran kysyivät treeniseuraa, niin päätin tehdä Mollille tänään kunnon treenit. Tallasin sille yli kilometrin jälki. Maasto oli oikein vaihteleva, ojanylityksiä, tienylityksiä, märkää maata, kalliota, jyrkkää alamäkeä, jossa kulma, polkuja ja harhajälkiä. Jäljelle jätin 6 keppiä. Itse olin ihan hikinen kun olin koko jäljen tallonut.

Niin kauan kun jälki vanheni, otettiin koirille esineruutua. Tallattiin normaalin kokoisen ruudun. Kolme esinettä. Yksi takalinjalla, yksi puolessa välissä ja yksi edessä kallionkolossa. Molli sai aloittaa, ja intoa oli vähän liikaakin, joten alku meni vähän juoksmiseen, mutta aika äkkiä alkoi tekemään hommia, ja täytyy kyllä sanoa että hyvää työtä teki Molli. Palkkaa sai vasta kolmannesta esineestä. Nopeasti nousi kaikki kolme esineet, Molli teki hommia vauhdilla ja hyvällä motivaatiolla.

Jälki oli jo ehtinyt vanheta 1,5 tuntia, joten tänään sai Molli jäljestää elämänsä haasteellisin jälki:) Jäljen otti hyvin, jana noin 25 metriä. Kerran Molli vähän eksyi jäljeltä, kun riista jälki kiinnosti, mutta pienellä avulla löysi helposti takaisin jäljelle. Pari kertaa piti vähän papanoita popsia:) muuten jäljesti kyllä hienosti. Myös harhajälki meni hyvin. Näin nimittäin että ihminen koiran kanssa käveli tiellä, jonka yli Mollin jälki kulki, mutta hyvin Molli siitä selvisi, tarkasteli vähän matkaa niiden jäljet, mutta haki uudestaan oman jäljensä ja jatkoi matkaa. Yksi keppi jäi. Mutta saa kyllä olla tyytväinen kun Molli ilmaisi 5 keppiä:) Luulen että Molli ihan nautti kun ei ollut niin helppoa. Vaikka koiran mielestä ei ollut vaikeita, sehän meni kun rasvattu. On mulla vaan niin hyvä koira:) Kun jälki oli loppu ja kehuin ja palkkaisn Mollia, niin se sai taas hepulin ja piehtaroi hullun lailla, niin sa aina tekee kun se voi oikein hyvin, ja on iloinen ja tyytyväinen.

Tänään en ottanut Emmalle ja Idalle mitään juttuja, mutta olivat mukana ja treenin jälkeen mentiin taas lenkille seitsemän koiran kanssa:) Neljä tuntia vietettiin aikaa metsässä. Oli se taas niin kivaa:)

Ei kommentteja: